BUX
38643

Mélyfúró társaságot vett a PannErgy

Geotermikus kútjai fúrásával megbízott egyik stratégiai partnere, a DoverDrill Mélyfúró Kft. százszázalékos tulajdonrészét vásárolja meg a PannErgy Nyrt. 93,9 százalékos tulajdonában lévő PannErgy Geotermikus Erőművek Zrt - jelentette be a társaság a BÉT honlapján.

NAPI, 2011. augusztus 25. csütörtök, 15:20

A közlemény szerint a vételár lényegesen alacsonyabb a DoverDrill Kft. 2010-es üzleti évet záró auditált 159 millió forint saját tőkéjénél. A vételár megfizetése a szerződés aláírását követő 120 napon belül esedékes.

A felvásárolt társaság egy nagyteljesítményű, a PannErgy kútfúrási technikai igényeinek megfelelő kútfúró berendezéssel rendelkezik.

Az akvizíció célja a geotermikus beruházások szempontjából kritikus és meghatározó kútfúrási tevékenység minőségének, költség- és időhatékonyságának javítása, és a kútfúró kapacitások rendelkezésre állási kockázatának minimalizálása.

A PannErgy a társaság átvételével együtt kezdeményezi a DoverDrill szervezetének jelentős átalakítását, és műszaki berendezéseinek fejlesztését, bővítését.