A kút a negyedik kutatófúrás a blokkban, és a Bijell-1 felfedező kutatófúrástól keleti irányban 21,4 km távolságban, a folyamatban lévő Aqra-1 lehatároló fúrástól pedig kelet-délkeleti irányban 28,3 km távolságban helyezkedik el. A kút mélyítése a tervek szerint a triász Kurra Chine formációban fejeződik be, tervezett mélysége 3 658 méter.

A Mol, 100 százalékos leányvállalatán, a Kalegran Ltd.-en keresztül termelés-megosztási szerződést írt alá a Kurdisztáni Regionális Kormánnyal 2007-ben az Akri-Bijeel kutatási blokkra. Az Akri-Bijeel blokk operátora a Kalegran 80 száazlékos részesedéssel, míg a Gulf Keystone Petroleum International Ltd. 20 százalékos részesedéssel rendelkezik. A részesedések a későbbiekben az állami kijelölésű harmadik fél (ún. "Third Party") 20 száazlékos, illetve az állam 20 százalékos belépése arányában módosulhatnak.

A Mol májusban kezdte meg a szintén a blokkhoz tartozó Bakrman-1 kutatófúrás lemélyítését a korábban jelzett ütemtervnek megfelelően. Tavaly év végén közölte a Mol, hogy a Gulak-1 kutatófúrás lemélyítésére is sor kerül idén, a kutakkal kapcsolatos teszteredmények pedig a második félévben várhatóak.

A blokkban eddig a Bijell-1 kút sikeres eredményeket hozott, miközben a Bekhme-1 kútból nem került a felszínre kereskedelmi forgalomba hozható szénhidrogén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!