Hétfőn a devizapiacok nyitása után tovább gyengült a forint, és egyre közelebb jár a történelmi mélyponthoz. Utóbbit csütörtökön érte el a magyar fizetőeszköz, amikor egy euróért 337,57 forintot kértek a devizapiacokon.

A szakértők szerint érik az újabb mélypont. Az Erste Befektetési Zrt. hétfőn délelőtt publikált elemzésében arról írnak, hogy 336,7 forinton nyitotta a hetet az euró/forint kurzus, ezzel továbbra is a történelmi csúcs közelében tartózkodik.

A globálisan kialakuló kockázatkerülés több régiós devizát is elindított a gyengülés útján. Ha ez fennmarad, akkor könnyen újabb forintcsúcsokat láthatunk majd a héten

- mondják a brókercég szakértői.

A dollár/forint árfolyama is 306 fölött van a hét első napján. Pénteken tovább erősödött az amerikai valuta az euróval szemben, így ma reggel már 1,103-nál tartózkodik az euró/dollár kurzus. Az első érdemi támasz a további csökkenés előtt 1,1-nél található, a fej-váll alakzatból kialakult célárfolyam azonban ennél is lejjebb, egészen 1,09 irányába mutat - írják az Erste elemzői.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!