Néhány perccel zárás előtt még 19 ezer pont alá is benézett a Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, egészen 18 978 pontig. Megjegyezendő azonban, hogy a részvényszekció forgalma az utóbbi hetekhez hasonlóan meglehetősen vékony volt, nem is érte el a hétmilliárd forintot.

A jelentősebb papírok közül leginkább a bankokat ütötték: az OTP 2,3 százalékos mínusszal 3941 forinton zárta a hét első napján, az FHB pedig - a nagyobbik bankpapírhoz képest elhanyagolható forgalomban - 2,6 százalékkal 561 forintra esett. A nap közben mélypontjához képest viszont jóval feljebb tudott zárni a Mol, igaz, a 18 760 forintos záróárfolyam így is 0,7 százalékos esést jelent. Ritka eset, ám a Magyar Telekom papírjai nagyobb értékben cseréltek gazdát, mint az olajrészvények; ezúttal 3 forintos eséssel 574 forinton született az utolsó kötés a telekompapírral.

Hiába a múlt heti Capirazine-jelentés és a gyógyszertől remélt hatalmas árbevétel-növekedés, a Richter 2,6 százalékot esett, egészen 37 805 forintra. A másik gyógyszergyártó kisebb, 1,2 százalékos eséssel megúszta, az Egis kurzusa 15 870 forinton végzett. Az árfolyamzuhanásban szerepet játszhatott az OEP féléves vaklicitje, amelyen a két gyógyszergyártó brutális árcsökkenéseket vártak (bár az Egisnél csupán 30, a Richternél pedig 12 százalékos a hazai piaci kitettség).

Kimutatható forgalmat generáltak még az Appeninn és az E-Star részvényei, előbbi 1,8, utóbbi pedig 1,9 százalékot vesztett értékéből; az Állami Nyomda 3,6 százalékot zuhant. Szokás szerint az illikvid kispapírok mutattak be látványos mozgást: a Hun Mining 12,2 százalékot esett, a Konzum pedig 6 százalékot erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!