Mélypontra került Amerika

A vezető tengerentúli tőzsdeindexek jelentős, másfél százalék körüli gyengüléssel zártak kedden.
NAPI, 2010. augusztus 24. kedd, 22:25
Fotó:

A New York-i értéktőzsde irányadó mutatói egész nap a negatív tartományban jártak, a bizonytalan hangulatra még egy lapáttal rátett a használt lakások egyesült államokbéli piacáról származó adat, amely a vártnál sokkal nagyobb esést, és 15 éve a legrosszabb képet mutatta.

A Dow nap közben, a csalódást keltő lakáspiaci adat után 10 000 pont alatt is járt, innen ugyan valamivel magasabbra jutott a kereskedés későbbi szakaszában, ezzel együtt legutóbb július elején, mintegy hat hete járt hasonló mélységekben.

A Dow Jones ipari átlagindexe 1,3 százalékkal, 134 ponttal 10 041 pontig ereszkedett le; az S&P 500 mutató mintegy másfél százalékos gyengüléssel 1052 pontig jutott; a Nasdaq pedig 1,7 százalékkal került előző napi záróértéke alá.

Az árfolyamcsökkenés széles körű volt, a NYSE-en forgó papírok kétharmada veszített jegyzéséből.

A gyengülésben élen jártak a nyersanyagcégek, valamint az olyan iparvállalatok, mint a Boeing, a Caterpillar vagy az Alcoa.

Az árupiacokon a nyersolaj jegyzése ismét 72 dollár alá került, míg az arany fordított és 1233 dollár fölé drágult a biztonságosabb befektetési formák iránt megnyilvánuló növekvő érdeklődés hatására.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK