A londoni FTSE-100 0,9, a párizsi CAC-40 0,5 százalékos veszteségben állt, míg a frankfurti DAX 0,2 százalékkal erősödött. A Stoxx Europe 600 indexe 0,2 százalékot gyengült szerda délelőtt.

A milánói FTSE MIB 0,2, a madridi IBEX-35 kevéssel a keddi zárószintje felett stagnált.

Kapcsolódó

A MarketWatch kiemelte, hogy a londoni tőzsdét az olajipari vállalatok húzták le, miután egy brókercég leminősítette őket. A RIO Tinto 4,2, a BHP Group 3,3, az Anglo American 3,2 százalékkal esett.

Emellett a Deutsche Bank - amely a második negyedévre a vártnál nagyobb, 3,2 milliárd eurós veszteséget jelentett - részvényei 4,4 százalékos mélyrepülésben voltak. A bank papírjai az elmúlt 12 hónapban 35 százalékot vesztettek értékükből.

A nyugati-európai tőzsde enyhe gyengélkedésében benne van még az Európai Központi Bank csütörtöki kamatdöntése is.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!