A vezető nyugat-európai tőzsdék nem sokkal a kereskedés elindulása után már 1 százalék feletti mínuszokban álltak.

A londoni FTSE-100 a tőzsdenyitást követően 1,3, a frankfurti DAX 1,2, a párizsi CAC-40 1,5 százalékos esésben volt.

A Stoxx Europe 600 indexe 1,5 százalékkal gyengült.

A milánói FTSE MIB 0,9, a madridi IBEX-35 0,8 százalékkal esett.

Előzetes elemzések alapján a tőzsdék mozgása megfelel a várakozásoknak. Elemzők szerint ez a pénteki nagy esés folytatása, a rossz hangulat mögött pedig egyebek mellett az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek eszkalálódása áll. Washington 10 százalékos pótvámot készül kivetni szeptember elsejétől mintegy 300 milliárd dollár értékű kínai importcikkre és Kína sem késlekedett az ellenintézkedések kilátásba helyezésével.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!