Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A feltörekvő piaci részvényalapokból a múlt héten 7,7 milliárd dollárnyi tőke távozott - hívták fel a figyelmet a Citigroup szakértői a Bloombergnek az EPFR Global adataira hivatkozva. Ezzel az év eleje óta már nettó 14 milliárd dollárnyi tőke távozott az ilyen típusú konstrukciókból. AZ európai adósságválságtól való félelem és az S&P amerikai államadósságra vonatkozó leminősítése nyomán brutális eladási hullám bontakozott ki a piacokon és hatalmas mennyiségű tőke távozott az alapokból.

Az MSCI Emerging Markets Index 11 százalékkal zuhant az augusztus 10-vel végződő ötnapos periódusban. A Citigroup elemzői a héten sorra csökkentették a dél-koreai, a tajvani és a kínai részvényindexekre adott év végi előrejelzésüket, a piaci fejleményekre és a világgazdaság növekedési kilátásainak romlására való hivatkozással.

A Morgan Stanley 940 pontban jelölte meg az MSCI Emerging Markets Indexre egy medvepiaci környezetben elérhető célárat. A befektetési bank szakértői szerint erre akkor kerülhetne sor, ha a kínai gazdaság növekedése gyorsan lassulna, az Egyesült Államokban duplavé alakú recesszió jönne és az európai adósságválság súlyosbodna.

AZ ázsiai részvényalapok Japánt nem számolva 2,9 milliárd dollárnyi kiáramlást regisztráltak a héten, míg a régiónkat is magában foglaló EMEA alapokból 940 millió dollárt vontak ki. A Latin-Amerikában befektető alapokból 693 millió dollár távozott, míg a feltörekvő piaci diverzifikált alapokból 3,2 milliárd dollár a jelentés szerint.

 

Ishares MSCI Emerging Markets Index Eastern Europe

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!