A Dow 99,34 ponttal, 10 792,58 pontra, az S&P 500-as 15,90 ponttal, 1236,40 pontra, a Nasdaq 43,74 ponttal 2091,32 pontra csökkent. Susan Schmidt Bies, a Fed nyílt piaci bizottságának tagja - Bernanke elnökhöz hasonlóan - kijelentette: az USA gazdasága átmeneti szakaszba lépett, az inflációs veszély pedig egyre határozottabban érzékelhető. A nap egyik legnagyobb vesztese a Qualcomm, amely a Nokiát hat szabadalom jogtalan felhasználásával vádolta meg; a befektetők aggodalmát a kurzus 5,2 százalékos zuhanása jelezte. Az olajár a nap folyamán 1 százalékkal esett, miután kiderült: az előrejelzések szerint a hurrikánszezon nyitóelőadása, az Alberto az olajkitermelésre és -feldolgozásra nem jelent veszélyt. Az Exxon Mobil részvényárfolyama ennek megfelelően 0,9 százalékkal, a ConocoPhillipsé pedig 1,6 százalékkal csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!