Menetel a Richter és az OTP

A magyar tőzsde tovább száguld hétfőn, a BUX értéke közel 1,3 százalékot erősödött egyedi sztoriknak köszönhetően.
portfolio.hu, 2013. november 4. hétfő, 14:36
Fotó: Napi.hu


A Richter árfolyama ugyanis több mint 3,1 százalékot erősödött átlag feletti forgalommal. Ez elsősorban az MSCI indexének átsúlyozásának köszönhető, melyre csütörtökön kerül sor. Az átsúlyozás során a hazai gyógyszercég ismét visszakerülhet az indexbe, ami azt fogja eredményezni, hogy az indexkövető alapoknak vásárolniuk kell a részvényből, ez pedig spekulációkra ad okot a cég piacán.
Az OTP piacán sem tétlenkednek a befektetők, a társaság árfolyama 2,2 százalékot erősödött azt követően, hogy benyújtotta a Fidesz a saját devizahiteles javaslatát az Országgyűlésnek, amely ezt már holnap elfogadhatja - jelentette be Rogán Antal egy mai sajtótájékoztatón.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK