Menetel az európai bika

A tegnapi heves 5-6 százalékos emelkedéseket követően még mindig erős a bika az európai részvénypiacokon, így az irányadó nyugat-európai részvényindexek egy százalék körüli emelkedéseket mutatnak. A német DAX lassan megérkezik a 6100 pont áttörését követő első fontosabb 6400-6500 pontos ellenállási zónájának a tetejéhez.
portfolio.hu, 2011. október 28. péntek, 10:32
Fotó: Napi.hu

Ma 14:30-kor a szeptemberi személyes kiadások és jövedelmek statisztikája érkezik Amerikából, míg négy óra előtt öt perccel a felülvizsgált októberi michigani fogyasztói bizalmi index kerül publikálásra. E két kevésbe fontos makroadatok mellett továbbra is hangulati és technikai alapon folyhat a kereskedés. Kérdéses, hogy a piacok a mostani erejüket megtartva megtorpannak a lassan megérintésre kerülő fontos szinteknél.

A Stoxx szektorindexei közül szinte az összes emelkedik, az élen a bankok haladnak a tegnapi EU-csúcs utáni emelkedés második napján.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK