Meneteltek az amerikai piacok

A csütörtöki tőzsdei kereskedést az S&P, a Dow Jones és a Nasdaq index is 1 százalék feletti pluszban zárta - írta a Portfolio.hu.
portfolio.hu, 2015. február 5. csütörtök, 23:32
Fotó: Reuters

Az Európai Központi Bank tegnapi bejelentésének hatására ma meglehetősen vegyesen teljesítettek az európai részvénypiacok. Nagy mozgások jellemezték a görög tőzsdét, miközben az ukrán fizetőeszköz is jelentősen gyengült a dollár szemben. Ehhez képest a tengerentúlon jó hangulat uralkodott, a főbb amerikai indexek mindegyike 1 százalék körüli pluszban zárt.

Ma ismét emelkedett a nyersanyag világpiaci ára. Az áprilisi Brent és a márciusi WTI típusú olaj ára is 4 százalék körüli pluszban tartózkodott. A pozitív adatoknak köszönhetően felerősödtek azok a piaci várakozások, amelyek szerint innen már csak olajár emelkedés jöhet - írta a MarketWatch.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK