Mennie kell az OTP helyettes vezérének

Az OTP Bank Nyrt. a tőzsde honlapján arról tájékoztatta a tőkepiaci szereplőket, hogy dr. Urbán László vezérigazgató-helyettes munkaviszonyát az egységes menedzsmentszemlélettől eltérő vezetői felfogás miatt, a felek közös megegyezéssel 2009. július 31-ei hatállyal megszűntették.
NAPI, 2009. július 31. péntek, 17:08
Fotó:

A hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvény rendelkezései szerint a munkaviszony megszűnésével egyidejűleg dr. Urbán László igazgatósági tagsága is megszűnik, amely a testület működőképességét nem befolyásolja. A munkaviszony megszűnésével egyidejűleg dr. Urbán László lemond valamennyi, a társaság érdekeltségeiben viselt pozíciójáról - áll a közleményben.

Dr. Urbán László 2007. január 15-étől volt az OTP Bank vezérigazgató-helyettese, a stratégiai és pénzügyi divízió vezetője, 2008. április 25-étől az igazgatóság tagja.

Az OTP Bank vezető testületei dr. Urbán Lászlónak szakmai tevékenységéért, s ezen belül a pénzügyi válság hatásainak mérséklése érdekében végzett munkájáért ezúton is elismerésüket fejezik ki - fogalmaz a dokumentum.

Az OTP Bank Nyrt. stratégiai és pénzügyi divíziójának vezetésével - amely magában foglalja a befektetői kapcsolatok irányítását is - 2009. augusztus 1-jei hatállyal a bank elnök-vezérigazgatója Bencsik Lászlót bízza meg, akit a szükséges engedélyek kézhezvételét követően a divízió élére vezérigazgató-helyettessé nevez ki.

Bencsik László közgazdász, tanulmányait a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen és az INSEAD MBA programján folytatta. Szakmai pályafutását nemzetközi tanácsadó cégeknél kezdte. Üzleti stratégiák és racionalizálási programok kidolgozásával és megvalósításával foglalkozott, elsődlegesen a pénzintézeti és biztosítási szektorban Magyarországon illetve több más európai országban. A 39 éves szakember 2003-tól az OTP Bank Nyrt. ügyvezető igazgatója, egyben irányítója a stratégiai és pénzügyi divízió controlling és tervezési szakterületének, a Banküzemgazdasági Igazgatóságnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK