Mennyi az áramszolgáltatók osztaléka?

Az Elmű és az Émász közzétette közgyűlési meghívóját, ezekből kiderül, hogy előbbi 2600, utóbbi pedig 550 forintos osztalékot fizetne részvényeseinek.
NAPI Online, 2006. március 24. péntek, 18:25
Fotó:

Az Elmű Rt. és az Észak-magyarországi Áramszolgáltató Rt. április 28-án 10, illetve 13 órára hívta össze éves rendes közgyűlését. A mai tőzsdezárás után publikált meghívóból kiderül, hogy az Émász vezetése részvényenként 550, az Elmű menedzsmentje pedig papíronként 2600 forintos osztalék kifizetését javasolja majd a részvényeseknek.


A 550 forintos Émász osztalék nagyjából megfelel a várakozásoknak, a Concorde nemrég közzétett elemzésében 556 forintos idei osztalékot jósolt, s jövőre 1091 forintos kifizetést vár részvényenként.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK