A nyilatkozat abból a szempontból érdekes, hogy a világ minden pénzügyi sajtótermékében előszeretettel idézett professzor január első felében ugyanezt állította. Az ok szerinte az, hogy még mindig túlzóak az amerikai vállalatokkal kapcsolatos elemzői várakozások, s a recesszió minden várakozást felülmúló mértékben erodálja majd a vállalati profitokat.

Azonban más 20 százalékos esést várni egy január elején 9100 ponton álló Dow Jones ipari átlag mellett, és megint más a tegnap már 8150 ponton tanyázó indexértéknél. Ugyanígy más 930 pont körül tartózkodó S&P 500-as indexnél 20 százalékos csúszást prognosztizálni, és más 830 pontnál. Mert hiszen a két érték közti különbség akkora, hogy azt hihetnénk, a várt esés felét már meg is csinálták a részvényárfolyamok - nem kis részben a várakozásokat esetleg majd alulmúló eredményektől való félelem miatt - s innen már nem is lesz olyan fájdalmas a lejtmenet. Vagy mégsem? Most 750 pont lesz az alja az S&P-nek vagy 680?

Végzet professzor úr! Tessék egy kicsit pontosabban fogalmazni, vagy legalább ránézni a piacokra hetente egyszer. Úgy hitelesebb...

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!