Az árbevétel a múlt év első negyedévében feljegyzett 31 milliárdról 39,2 milliárd forintra hízhat a brókercég szakértői szerint. (A piaci várakozások 38,2 milliárd forintos árbevételt és 10,95 milliárd forintos nettó nyereséget jeleznek előre.) A Concorde szerint a jelentős árbevétel-növekedés mögött a hazai értékesítés 12, illetve az export 11 százalékos bővülése áll. Itthon két új gyógyszer és korlátozott áremelés segített, míg az exportban ismét Kelet-Közép-Európa és Oroszország járt az élen, Nyugat-Európában Németország és Franciaország is kedvező fordulatot mutatott, míg az amerikai értékesítés tovább csökken. Oroszországba ismét jelentős előszállítás volt e negyedévben, és a dollár árfolyamának 13 százalékos erősödése is a marginok javulása irányába hatott, valamint jelentős volt még a pénzügyi bevétel is a negyedévben. A Concorde szakértői felhívják a figyelmet arra, hogy a az első negyedév várhatóan nagyon erős lesz, azonban az év hátralevő részében a forgalom visszaesésére számítanak, így nem módosítják az éves, 2500 forintos részvényenkénti eredményvárakozásukat. A 2006-ra várható eredmény alapján a Richter nem forog diszkonttal a regionális szektortársakhoz képest, így a Concorde továbbra is tartásra ajánlja a papírt 42 ezer forintos célár mellett - áll az elemzésben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!