Az Elmű a tavalyi év során 7,3 milliárd forint nyereséget termelt, melyet teljes egészében kifizet, sőt még az eredménytartalékhoz is hozzányúl 5,4 milliárd forint erejéig, hogy ezzel a tavalyi szinten - részvényenként 2100 forinton - tarthassa az osztalékát. Az Émász szinte teljes egészében az eredménytartalékhoz nyúl az osztalékfizetés érdekében, az 576 millió forintos nyereséget ugyanis 4,3 milliárddal pótolja ki, ám az így részvényenként adódó 1600 forint még mindig alacsonyabb, mint az egy éve kifizetett 1900 forintos összeg. Az Elmű osztalékból közel 2 milliárd forint a többségi állami tulajdonban lévő MVM markát üti, hét milliárd jut a fő tulajdonos RWE-nek, az EnBW pedig 3,4 milliárd forintot vihet haza. Az Émász által kiosztott pénzekből az MVM-nek mintegy fél milliárd forint jut, a maradékon egyharmad-kétharmad arányban osztozik a két német társaság.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!