Holnap árazhatják be a Ferrari részvényeket a társaság első nyilvános részvénykibocsátása során, s a papírokkal szerdától lehet majd kereskedni a New York Stock Exhange-en - írta a Wall Street Journal. A sportkocsigyártóban meglévő részesedéséből 10 százalékot kínál fel eladásra legnagyobb tulajdonosa, a Fiat Chrysler Automobiles NV a tranzakció során.

A kibocsátási ár 48 és 52 dollár között lehet, a sáv felső szélével számolva a pakett piaci értéke elérheti a 9,8 milliárd dollárt. A megadott ársáv a lap szerint jóval magasabb annál, mint amit az elemzők előzetesen vártak a kibocsátás terveinek jó egy éve történt bejelentésekor, ugyanakkor alacsonyabb a Fiat eredeti elvárásainál.

A kibocsátást megelőző road-show során a cég vezetői mindent megtettek, hogy elkápráztassák a befektetőket, annak állomásain több száz fős ebédeket szerveztek, s Manhattan fontos helyein állították ki a cég sportautóit. Sergio Marchionne, a Ferrari pénzügyi igazgatója, illetve a Fiat vezérigazgatója ezen kívül a történelmi Ferrari központban, az észak-olaszországi Maranelloban is vendégül látott potenciális befektetőket.

A Ferrari értékéről éles vita zajlott az elemzők, a befektetők, valamint a cég menedzsmentje között. Míg előbbiek jellemzően 5 és 7 milliárd dollár közé tették annak fair árát, addig a Fiat vezetése 13,5 milliárd dollárra becsülte azt. A WSJ szerint a mostani árazás inkább a menedzsment győzelmét jelentheti.

Marchionne elsősorban arról igyekezett meggyőzni a leendő részvényeseket, hogy a cég válságálló, s a 2007-ben kezdődött pénzügyi válság során és azt követően is egyre jobb eredményeket tudott felmutatni. Igaz, 2009-ben sok más céghez hasonlóan átmenetileg a Ferrari profitja is esett, azonban akkor gyorsan talpra állt a cég, s rövidesen túlszárnyalta a válság előtti profitszámait is.

Néhány elemző szerint a Ferrari adhatja a Fiat piaci értékének akár harmadát is, a sportautógyártó profitmarzsa háromszor akkora, mint a Fiat egészéé. Bár a konszern árbevételének csak 3 százaléka származik a Ferrarik eladásából, a működési eredmény 12 százalékát adja a leányvállalat - írja a lap.

A Ferrarik különlegességét többek között az adja, hogy a termelés mennyiségét évi 7000 autóban maximálta a cég, s a vásárlóknak jellemzően egy évet kell várniuk arra, hogy megkaphassák autójukat. A kibocsátási tájékoztató szerint 2019-re évi 9000 darabra futtatnák fel a gyártást, ami már közel van ahhoz a 10 ezer darabos mennyiséghez, amelyet Marchionne szerint úgy gyárthatna a cég, hogy ne sérüljön a márka presztízse és a megfelelő kereslet is ki tudják elégíteni.

A 10 százalékos részesedés piacra dobását követően a Fiat a maradék 80 százalékot saját részvényesei között osztaná el valamikor a jövő év elején. A cég 10 százaléka az alapító Enzo Ferrari fia, Piero kezében maradna, a legnagyobb részvényes pedig 25 százalék körüli tulajdoni hányaddal a Fiat fő tulajdonosa, az olasz Agnelli család lenne.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!