Ugyan a cégvezetés örül a BKV közbeszerzési pályázatán elnyert közel 7 milliárd forintos beruházásnak, a konkrét eredményhatásról a harmadik negyedéves gyorsjelentés előtt nem kívánt nyilatkozni lapunk megkeresésére Jeszenszky Zoltán, a Synergon igazgatóságának elnöke. A folyamatos projekt során (amelyben egyes szegmensekben alvállalkozók és beszállítók is közreműködnek majd) bizonyos kifizetések és teljesítések után szakaszosan kerül majd elszámolásra az árbevétel. Bár első ránézésre soknak tűnik a 7 milliárdos projekt, annak jellegéből fakadóan nem lesz kiemelkedő profithatása a cégnél - mondta a Napinak Kuti Ákos, az Equilor vezető elemzője. Az eszközbeszerzések hatása ugyanis természetéből adódóan lényegesen kisebb, mint a szolgáltatások nyújtása.
A BKV honlapján megjelent közlemény szerint az összértékből 6,65 milliárd forint a vállalkozói díj, míg 327 millió a szoftverkövetési, illetve fejlesztési tétel. Ennek alapján az utóbbi esetében kissé nagyobb nyereséghányadossal számolva a projekt egészére durva közelítéssel 700-800 millió forintos EBITDA mellett 400-600 milliós nettó nyereséget termelhet a beruházások kétéves időtartama alatt. Ez egy részvényre leosztva 43-64 forintos profitot jelent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!