Az OTP által ma reggel kiadott közlemény szerint az EBRD 20 millió euró értékben vásárol OTP-sajátrészvényeket. (A közleményből nem derül ki egyértelműen, hogy ezeket a papírokat a banktól, vagy a piacról veszi az európai pénzintézet, ám a sajátrészvény kifejezés használata ez utóbbira enged következtetni).

A közlemény szerint az EBRD ezért az összegért fél százaléknál kicsit kisebb csomagot vásárol, amivel tulajdonrésze 1,5 százalékról közel 2 százalékra emelkedik. (A fél százalék az OTP esetében 1,4 millió papírt jelent). Ha viszont valóban ennyi részvényt kap 20 millió euróért (tegnapi árfolyamon számolva kicsit több mint 5,5 milliárd forintért) az EBRD, akkor abból az következik, hogy az OTP-nek a tőzsdei árnál jóval drágábban, közel 4000 forinton sikerül eladnia a papírokat. Ilyen magasan utoljára tavaly októberben kereskedtek a magyar bank részvényeivel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!