Mennyit adjon az OMV a Mol-részvényekért?

Túl kevés az OMV által a Mol-részvényekért kínált 32 ezer forint. Ahhoz azonban, hogy megállapítható legyen a reális ajánlati ár, mindkét fél részéről sokkal részletesebb indoklásra lenne szükség - nyilatkozta a Thomson Financialnek Plamen Monovski, a Molban több mint 2 százalékos részesedéssel bíró BlackRock Emerging Europe Fund társelnöke.
NAPI Online, 2007. október 12. péntek, 07:58
Fotó:

Monovski szerint az OMV-nek legalább 20 százalékkal többet kéne ajánlania ahhoz, hogy az ár tükrözze a Mol finomítóinak jelenlegi értékét és felvásárlási prémiumot is tartalmazzon.

Az OMV 400 milliós szinergiahatásról beszélt az egyesülés nyomán, a Mol pedig kényszerű eszközeladásról, ám részleteket egyikük sem közölt, márpedig így lehetetlen kiigazodni - vélekedett a BlackRock menedzsere. Monovski a Thomson Financialnek adott interjúban elégedetlenségét fejezte ki a Mol-menedzsmenttel kapcsolatban, mint mondta, számára úgy tűnik, a vezetőség élete végéig bebetonozta magát, ami őt eléggé elkedvetleníti.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK