Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vételi ajánlatot április 21-én hagyta jóvá a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Az ajánlat elfogadására nyitva álló időtartam április 26-án, 9 órakor kezdődik és május 26-án 12 óráig tart. Az ajánlat lebonyolítója az MKB Bank Zrt.

A Konzum PE Magántőkealap részvényenként 45,38 forintot fizet az Opimus részvényekre. Az ajánlati ár - amely megegyezik az elmúlt 180 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagárával - 14,336 milliárd forintra értékeli a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában forgó, 7,898 milliárd forint jegyzett tőkéjű Opimus Nyrt.-t. Az Opimus közgyűlése által elfogadott legutolsó, könyvvizsgáló által hitelesített 2015-ös üzleti évre vonatkozó konszolidált beszámoló alapján az egy részvényre jutó konszolidált saját tőke 26,10 forint volt - írja az MTI.

A vételi ajánlat során az ajánlattevővel összehangoltan jár el a Konzum Befektetési Alapkezelő, mint a Konzum PE alapkezelője, továbbá a Konzum Management Kft., valamint az Opimus jelenlegi tulajdonosai közül Mészáros Lőrinc magánszemély, a Status Capital Zrt., a Wamsler SE és a Csabatáj Zrt. Nevükben a vételi ajánlatot a Konzum PE Magántőkealap teszi meg. A vételi ajánlat elfogadása után az összehangoltan eljáró ajánlattevők részesedése 78,82 százalék lesz.

Az Opimus - amelynek egyik leánycége, az Opimus Press birtokolja a Világgazdaságot, a Nemzeti Sportot és vidéki lapokat kiadó Mediaworks kiadóvállalatot -, valamint a Konzum Nyrt. március 3-án jelentette be, hogy hosszútávú stratégiai partneri együttműködést terveznek, amelyben Mészáros Lőrinc és Jászai Gellért, a Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatója és egyik tulajdonosa szorosabbra fűzi üzleti kapcsolatát a turizmus, a pénzügyi- és tőkepiaci befektetések, a média, továbbá az ingatlanfejlesztés területén.

Az Opimus Group Nyrt. részvényei a BÉT standard kategóriájában forognak, a hétfői kereskedést 46 forinton zárták, az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb ára 74 forint, a legalacsonyabb 11 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!