Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Napi Gazdaság szerdai számának cikke

Kimondottan kifizetődő dolog tőzsdei társaságnál vezető tisztséget betölteni, tavaly a BÉT honlapján közzétett javadalmazási nyilatkozatok alapján a Napi Gazdaság számításai szerint egy igazgatósági elnök átlag havi bruttó 420 ezer, egy it-tag 313 ezer, egy felügyelőbizottsági elnök 352 ezer, míg egy fb-tag 243 ezer forint tiszteletdíjban részesült, ami mellé egyes esetekben egyéb pénzbeni vagy természetbeni juttatás is dukálhatott. Természetesen a szórás igen nagy, az átlagösszegek mögött éves szinten számottevő különbségek húzódnak meg.
A cégek rangsorában az it-tagok javadalmazását vizsgálva ugyan a top−10-ben megtalálható mind a négy blue chip, az első helyen azonban hagyományosan az évi 50 ezer eurót (14 millió forint) fizető TVK végzett, míg második helyen havi 4300 dollárral (évi mintegy 10,4 millió forinttal) az E-Star. Az OTP így a havi 800 darabos részvényjuttatást figyelmen kívül hagyva csak a harmadik helyre futott be, a Molt és a Richtert beelőzve.

CIG Pannónia vs Appeninn

Az igazgatósági elnöki pozícióért, a részvényopciós programokat kiszűrve, a messze a legmagasabb, évi 100 000 eurós (az MNB éves átlagárfolyama alapján csaknem 28 millió forintos) tiszteletdíjban részesülő Horváth Bélával, a CIG Pannónia Biztosító fejével szemben az Appeninn elnöke csupán 300 000 forint juttatásban részesült. Számos olyan társaság is akad azonban, ahol az it elnöke és tagjai vagy lemondtak a tiszteletdíjukról (mint például a Magyar Telekom német vagy az Egis francia menedzsmenttagjainak zöme és a Danubius külföldi it- és fb-tagjai), vagy ezen minőségükben egyáltalán nem is részesültek volna benne, utóbbi főleg a legkisebb cégekre jellemző.

Kevésbé voltak jellemzőek tavaly az egyéb juttatások, a Nordtelekomnál az it-elnök részesült 216 ezer forintnyi, míg egy it-tag 108 ezres, nem részletezett, nem pénzbeli juttatásban. A Molnál viszont az utazási hozzájáruláson kívül (ez a TVK-nál szintén szerepel) az it-tagok számára adott volt a lehetőség fejenként 84 000 forint erejéig egészségügyi szűrővizsgálatra, illetve évi 13 500 forintos utazási biztosításra is.

Mol és OTP

Különösen jól járhatnak az álláshalmozók. Az azonos tulajdonosi háttérrel bíró Elmű/Émász párosnál például szinte teljes mértékben megegyezik az igazgatóság, amelynek elnöke, Marie Theres Thiel így a két cégtől tavaly összesen bruttó 10,44 millió forint tiszteletdíjban részesült. Csányi Sándor (képünkön jobbra) viszont csak a tiszteletdíjat tekintve jobban járt a Mol 11 millió forintra rúgó it-tagságával, mint az OTP elnöki tiszteletdíjával, igaz, utóbbi mellé havi 1000 bankrészvény is járt, vezérigazgatói fizetéséről nem is beszélve.

Fordítottan is igaz ez, hiszen Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgató (képünkön balra) tavaly az OTP igazgatóságába is bekerült. Közelítő becslésünk szerint összességében Csányi a két posztért együtt bruttó 20,38 millió forintos, míg Hernádi 16,85 milliós tiszteletdíjban részesült, amit még a havi OTP-részvény-juttatások, illetve a Molnál az egyéb juttatások egészíthettek ki.

A TVK Medgyessynek, a PannErgy Töröcskeinek is fizet

Gyakoribb azonban ez a jelenség az ismertebb gazdasági, tudományos vagy közéleti személyek esetében. Többszörösen igaz ez Lantos Csaba, a Keler igazgatóságának elnöke, a BÉT volt fb-elnöke, illetve az OTP korábbi vezérigazgató-helyettese esetében. Ő ugyanis az FHB fb-elnökségéért járó 3,8 millió forint mellett a Richter igazgatósági tagságáért 6,5 milliót, míg az E-Star it-tagságáért az év utolsó két hónapjában havi 4300 dollárt kapott. Két blue chip felügyelőbizottságában is képviselteti magát Chikán Attila, az első Orbán-kormány gazdasági minisztere, a Corvinus Egyetem professzora, aki a Richter fb-elnökségéért járó 5,28 millió mellett a Mol fb-tagságáért közel 10,1 millió forintos tiszteletdíjban részesült.

A közéleti szereplők közül a tavalyi közgyűléssel nem érkezett útelágazáshoz Medgyessy Péter volt miniszterelnök, aki így a TVK-nál betöltött it-tagságáért euróból átszámítva mintegy nettó 14 millió forintos díjazásban részesült. Az ÁKK jelenlegi vezérigazgatója, Töröcskei István pedig tavaly a PannErgy it-tagságáért kapott 2,5 millió forintos tiszteletdíjat.

Sokkal többet érnek az operatív vezetésért, főleg a vezérigazgatói tisztségért kapott bérek és jutalmak, főleg ha az adott társaságnál még a menedzsmentet ösztönző részvényopciós program is működik (bár az utóbbi időben nem volt jellemző ezek lehívása). Igaz, Magyarországon aligha akad olyan vállalat, amely a vezérigazgatói fizetés terén fel tudná venni a versenyt az amerikaiakkal, a PayWatch.com friss statisztikája szerint ugyanis az S&P−500 kosarába tartozó cégek vezetői tavaly átlag 9,25 millió dollárt, azaz átszámolva 2 milliárd forintot vihettek haza.

 

Forrás: Napi Gazdaság-gyűjtés
*euróból átváltva
**dollárból átváltva, MNB 201 forint/dollár éves átlagárfolyamon
***euróból átváltva, it nettó, fb bruttó, MNB 279,21 forint/euró éves átlagárfolyamon, egyénenként eltérő kifizetés
****euróból átváltva, nettó, MNB 279,21 forint/euró éves átlagárfolyamon

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!