Meredek eséssel kezdtek Amerikában

Eséssel kezdődött a kereskedés az amerikai tőzsdéken, ám a vártnál kedvezőbb fogyasztói bizalmi index fordulatot hozott a hangulatban.
NAPI, 2011. május 13. péntek, 16:47
Fotó:

A Michigani Egyetem előzetes májusi fogyasztói bizalmi felmérése 72,4 pontos értéket mutatott a várt 69,8-hoz képest, ami életet lehelt a befektetőkbe. Az S&P-500 1344 pont alá esett a kereskedés első félórájában, de mostanra 1348 pontra, csütörtöki zárószintje közelébe jött fel. A Dow Jones 1 pontos mínuszban, 12695 ponton áll, a Nasdaq 0,1 százalékkal csökken.

A nap vesztese a nagyobb cégek közül a Yahoo, amelynek kínai érdekeltsége, az Alibaba körül pattant ki botrány. A technológiai papír 6 százalékos mínuszban 16,15 dolláron tartózkodik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK