Meredeken emelkedtek a hozamok a mai aukción

Meredeken emelkedő hozammal értékesítette a felkínált 30 milliárd forintnyi 3 hónapos diszkont kincstárjegyet a keddi aukción az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
MTI-Eco, 2014. október 28. kedd, 13:22

Az értékesítésre felkínált mennyiségre viszonylag kevés, 39,2 milliárd értékű ajánlatot adtak be az elsődleges forgalmazók. Az Államadósság Kezelő Központ a benyújtott 53 ajánlatból 46-ot fogadott el, gyakorlatilag a felkínált 30 milliárd forint értékben.

Az átlagos hozam 40 bázisponttal 1,74 százalékra emelkedett az egy héttel korábbi aukciós hozamhoz képest, és 19 bázisponttal haladta meg a másodpiaci referenciahozamot. Az elfogadott hozamok 1,48 és 1,85 százalék között voltak, míg a múlt héten még1,25 és 1,38 százalék között.

Már a második egymást követő héten emelkedett az aukciós átlaghozam. Május közepe óta a múlt héten először fordult elő, hogy emelkedett az átlaghozam.

Az ÁKK a szokásos 40 milliárd forintnyi ajánlatot ezen a héten 30 milliárdra csökkentette, miután az előző heti aukción az idén először aluljegyezték a 3 hónapos papírt. Emiatt a múlt héten csak a felkínált mennyiség felére, 20 milliárd forint értékű papírra fogadott el ajánlatot az államadósság-kezelő.

A portfolio.hu gazdasági hírportál értékelése szerint megkezdődött a rövid hozamok korrekciója, és a kereslet is normalizálódhat a következő aukciókon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Abbe, 2014.10.28 14:08

@nemhiszem: " @rigolya: a pozitív csökkenés is csökkenés :)"

Azt hiszem tovább már nem halogatható egy speciális magyar matematika bevezetése. Egy gond van. Nincsen másik Bólyaink.:))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

nemhiszem, 2014.10.28 14:04

@rigolya: a pozitív csökkenés is csökkenés :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2014.10.28 13:50

Apa!

Kezdődik! Kezdődik! Kezdődik!

Reméljük, hogy nem lesz ebbből tendencia, bár valószínűsíthető.

tk: hogy is van ez?!
unorti: jó hír?!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html