Az exportra termelő japán nagyvállalatokat az erősebb jen, illetve a második legnagyobb amerikai elektrotechnikai cikkeket értékesítő Best Buy kilátásainak romlása sújtotta. A Sony 8,7, a Canon 6,3, míg a Panasonic 7,4 százalékot esett.

A Nippon Sheet Glass és az Asahi Glass azt követően zuhant, hogy egyéb cégekkel egyetemben az Európai Unió Bizottsága történetének legnagyobb, 1,3 milliárd eurós kartell-bírságát rótta ki rájuk.

A Mitsubishi UFJ, japán második legnagyobb pénzintézete annak a hírére esett, hogy ismét feltőkésítésre szorulhat, helyi lapértesülések szerint mintegy 3,2 milliárd dollárnyi tőkét kellene bevonnia.

Az irányadó Nikkei 225 index 5,25 százalékkal két hetes mélyponton, 8 238,64 ponton zárta a csütörtököt.

A hongkongi Hang Seng Index ennél is jobban zuhant, 6,03 százalékkal 13 098,76 pontra. Itt az HSBC esett aleginkább, a bankóriás papírjai 5,6 százalékot gyengültek.

A régió többi börzése sem teljesített sokkal jobban: az ausztrál ASX 5,44, a koreai KOSPI 3,15, a szingapúri Straits Times 3,18, míg a Jakarta Composite 5,70 százalékkal esett vissza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!