Kedden délelőtt 281,30 forinton tetőzött az euró jegyzése a bankközi devizapiacon, háromnegyed 11 tájban 281 volt az ár. Régiónk többi devizája is esett a dollár euróhoz mért erősödésével párhuzamosan: az euró jegyzése 4,1580 zlotyra, 25,70 cseh koronára, illetve 4,1850 lejre emelkedett - tájékoztatott Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank üzletkötője. Hozzátette: a spanyol takarékpénztár jegybanki gondnokság alá vétele határozza meg a befektetők hangulatát, az euró dollárjegyzése immár 1,2225-nél jár. A hazai deviza természetesen a dollárral szemben is látványosan gyengült, a jegyzés a 230-as szintet nyaldossa, míg a svájci frank 197,40, a font 328, 100 japán jen pedig 255,95 forintot ér. Ruzsonyi szerint a következő egy-két napban 280-285 forint között ingadozhat az euró jegyzése, a hazai fizetőeszköz gyengülése következtében pedig jövő hétfőn akár el is maradhat az MNB-kamatcsökkentés. A kamatvágási várakozásokat kezdi kiárazni a piac - fogalmazott a szakember.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!