Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A tőzsdei társaság - az Organic Mission multi level marketing cégben történő októberi részesedés szerzést követően - most amerikai leányvállalatán, a Humet North American keresztül tárgyalást kezdett a hálózati marketing vállalat oroszországi terjeszkedésében való tulajdonosi részvételről.

Erre a BÉT honlapján megjelent közlemény szerint komoly MLM tapasztalatokkal rendelkező orosz partnerek kisebbségi tulajdona mellett egy, a többségi tulajdont gyakorló holding társaság részvételével működő szentpétervári bejegyzésű társaság keretében kerül sor. Ebben szándékozik a Humet közvetett úton legalább 51 százalékos ellenőrző befolyást szerezni.

Ez persze önmagában még nem jelent semmit, a társaság ugyanis múlt ősszel hangos dobpergés közepette jelentette be, hogy egy, (ismeretlen tagokból álló) konzorcium vezető tagjaként ajánlatot tett egy magyarországi bejegyzésű, több milliárd forint árbevételű vegyipari társaság felvásárlására.

Ez a szál azonban a későbbiekben amilyen hirtelen jött, olyan gyorsasággal sikkadt is el a múlt december végi, rohamtempóban levezényelt szétválást követően. (Ennek során a Reanal Finomvegyszergyár Zrt-t és néhány külföldi leányvállalatot szervezték ki egy külön Kft-be, amelynek tulajdonosa a Humet egyik nagyrészvényese, a novemberi rendkívüli közgyűlésen felbukkanó, szavazatelsőbbségi részvényeket lejegyző, liechtensteini bejegyzésű Humet International Foundation lett.)

Mindenesetre az Organic Mission oroszországi terjeszkedésében való részvételhez a Humet vasárnap Erdőbényén tartott közgyűlésén részben a személyi háttér is megteremtődött. A tőzsdén jegyzett társaság igazgatóságából a Humet North America élére távozó Meszler János és Huber István helyett ugyanis Horváth Dénest, illetve az Organic Mission alapító-alelnöki és operatív igazgatói tisztségét betöltő Ludmán Szabolcsot választotta meg öt évre az igazgatótanács és az audit bizottság tagjává.

A közgyűlésen jelenlévő 23,9 százaléknyi szavazati jogot képviselő részvényes ezen felül az akvizíciós tervekhez 2011 december 31-ig 650 millió forintos tőkeemelésre hatalmazta fel az igazgatóságot.

Egy kisebb, 16,8 millió forintos zártkörű tőkeemelést már a helyszínen megszavaztak a megjelentek. Ennek keretén belül 700 000 darab 24 forint névértékű törzsrészvényt bocsát ki a társaság (igaz, az ezt lehetővé tevő, jelenleg 6 forint névértékű papírok százdarabonkénti összevonásáról, majd a névérték leszállításáról szóló előző közgyűlési döntések cégbírósági bejegyzéséről eddig nem érkezett bejelentés.)

Az új papírokat az októberi, 36,4 milliós emelésben már részt vevő Raltex Ltd. jegyzi le. (Akkor még 140 forintot fizetett a 260 000 papír darabjáért a cég.)

A zártkörű tőkeemelést követően a társaság 43 267 200 forintra módosuló alaptőkéjét 1 767 800 darab törzsrészvény, valamint 35 000 darab szavazatelsőbbségi részvény testesíti meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!