Az első negyedév során a január elsején élesben is beindított szentlőrinci projekt 26 millió forintos, míg a nemrégiben akvirált metángázt hasznosító Berekfürdő Energia Kft. 16 millióval járult hozzá a 4 milliárd forintos árbevételhez.

Az EBITDA terén a szentlőrinci beruházás 21 milliót, míg a berekfürdői 11 milliót termelt a csoportszintű 373 millióból.

Ebből jól látszik, hogy továbbra is a műanyag csomagolóanyagokat gyártó PannUnion adja a bevételek oroszlánrészét. A társaság a 119 millió forintos pénzügyi eredménye mellett (amelyet csaknem 10 millió forinttal rontott a Synergon-paketten elért árfolyamveszteség), 185 millió forintos nettó profitot könyvelhetett el az időszak során, szemben az egy évvel korábbi azonos időszak 20 milliós nyereségével.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!