Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nagy várakozás előzi meg a mai Merkel-Sarkozy találkozót, a piacok azt várják, hogy a két európai vezető valamilyen megállapodásra tud jutni a görög adósság kezelésével kapcsolatban. Korábban éles ellentét mutatkozott a görög államadósság átstrukturálásával kapcsolatban. A német álláspont szerint az újabb mentőcsomagban részt kell vállalniuk a mostani hitelezőknek, így magánbefektetőknek is, míg a franciák illetve az ECB ettől mereven elzárkózott.

A DAX az elmúlt fél órában határozottan fölfelé vette az irányt, 30 pontos emelkedést mutat napon belül az index. Az S&P future öt pontot jött föl 1261-ről 1266-ra, s a BUX is határozottan fölfelé kanyarodott, már csak 46 pontos mínuszban tartózkodik.

Az OTP árfolyama az 5740 alatti napi minumumhoz képest már 5800 forint fölött jár, a napot 269 fölött kezdő euró/forint pedig 267,70-re jött le az elmúlt egy órában.

A svájci frank ugyan nem gyengült jelentősebben az euróval szemben (1,2040 a keresztárfolyam), forintban azonban olcsóbb lett az alpesi deviza: a tegnapi 225 fölötti csúcsról péntek fél 12-ig 222,15-re jött le az árfolyam.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!