Az EURUSD kitört hónapok óta tartó csökkenő trendvonalának tetejénél tartózkodik és onnan nehezen akar elindulni. Amennyiben az árfolyam kitör ebből a csökkenő trendvonalból, úgy egy esetleges vételi pozíciót is megfontolhatunk. A bátrabbak rögtön a kitörést megvehetik, míg az óvatosabb beszállókat keresőknek a trendvonal visszatesztelése jelenthet beszállót. Amennyiben az árfolyam mégis az ellentétes irányba indul, úgy eladási pozíciókat kereshetünk.

EUR/USD napi grafikonja

Az EUR/USD-vel közvetlenül a devizapiacon kereskesdhet az Alfatrader kereskedési rendszerében.

Az EURAUD továbbra is folyamatosan erősödik. Azok, akik a korábbi elemzésünkben írtakat megfogadták, most már akár 600 pip profitban is lehetnek. Az elmúlt 2 hétben az árfolyam szilárdan emelkedett, viszont még mindig nincs komolyabb ellenállás az árfolyam előtt 1,2984-ig. Amikor az árfolyam elér az előbb említett árszintig, amely egyben a korábbi árfolyamesés 50%-os fibonacci szint környékét is jelenti, akkor akár néhány napos megtorpanást is várhatunk.

EUR/AUD napi grafikonja

A grafikont az Alfatrader Marketscope grafikonrajzolójában készítettük.

Az EURHUF egy komoly ellenállási szinthez érkezett a pénteki nap folyamán a 295-ös szint képében. Az árfolyamot alulról egy emelkedő trendvonal korlátozza, így képezve egy éket. Amikor a két korlát valamelyikét áttöri az árfolyam, akkor érdemes lehet pozíciónyitáson elgondolkoznunk a kitörés irányában. A grafikonon megfigyelhető továbbá az is, hogy a forint a korábbi emelkedésének a 61,8%-os fibonacci korrekciójánál tartózkodik, amely vízválasztó az árfolyam változását illetően. Amennyiben innen felfelé halad tovább az árfolyam, akkor további emelkedést várhatunk, a lefelé mozgás folytatatása esetén letöri a 61,8%-os árfolyam szintet, akkor további forint erősödést várhatunk. A devizapárral kedvező spreadekkel (forgalmas időszakban 10-14 fillér) kereskedhet az Alfatrader rendszerében.

EUR/HUF napi grafikonja

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!