Merrill Lynch: Itt az utolsó nagy vételi lehetőség!

A Merrill Lynch szerint a FED kamatvágás a legmaximálisabb bullish üzenet, ami az utolsó beszállási lehetőséget jelzi a fejlődő piacokra - idézi a befektetési bank elemzését a Concorde.
NAPI Online, 2007. szeptember 19. szerda, 15:40
Fotó:

A Merrill Lynch a fenti kijelentését arra alapozza, hogy azok a kamatvágások, amelyeket egy pénzügyi krízis idézett elő, de utána nem követte recesszió (a Merrill várakozása szerint most sem lesz), az "olcsó" pénz miatt hatalmas tőzsdei buborékokhoz vezettek az éppen aktuális "divat" piacokon (a 80-as évek végén a japán piacon, a 90-es évek végén a technológiai szektor). Ez jelenleg a fejlődő országok fundamentálisan erős tőzsdéi. Így volt ez az 1987-es összeomláskor, a 1995-ös Mexikói válság idején és az 1998-as orosz és LTCM válság után.

Akadnak persze ellenpéldák is, amikor a kamatvágás egy recesszió elleni sikertelen küzdelem része volt csak, akkor egy hosszabb bear piac kezdetét jelezte inkább. Ilyen volt a 80-as évek amerikai hitelválsága, a 90-es évek japán ingatlanválsága és végül az amerikai technológiai buborék 2000-ben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK