A három nagyobb olajcég, az Exxon Mobil, a ChevronTexaco és a ConocoPhilips részvénye egyaránt egy százalékkal drágult, miközben a papírok többsége gyengült. Az olajár mellett a gyártás visszafogásáról szóló bejelentés is kedvezőtlenül érintette a General Motorst, a világ legnagyobb autógyárának árfolyama 1,9 százalékkal zuhant. Végül a Dow Jones 10 812 a Nasdaq pedig 2 067 ponton zárt, ami 0,2 százalékos gyengülés jelent mindkét mutatónál. Ezzel párhuzamosan a S&P gyakorlatilag stagnált, a 0,03 százalékos csökkenés ugyanis nem mondható számottevőnek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!