Mérsékelt emelkedésre futotta Budapestnek

A görögök és az IMF-EU közötti csütörtök esti megállapodás hírére délelőtt még optimistán indult a kereskedés a hazai piacon is. A nap közepére viszont már elillant a jókedv zöme és hosszas oldalazást követően végül 0,3 százalékos plusszal 22 378 ponton végzett a BUX. A forgalom ellenben alig tett ki a 9,5 milliárd forintot.
NAPI, 2011. június 24. péntek, 17:25
Fotó:

A vezető papírok közül a Mol teljesítménye volt a legkiemelkedőbb. Az olajpapír az elmúlt napok éles esése után 2,4 százalékkal 21 400 forintra korrigált, záróára alig 20 forinttal maradt el napi maximumától.

Az ellenpólust az OTP részvényei képviselték, az ismét előtérbe kerülő görög bizonytalanságok, illetve a több olasz bank esetleges Moody's általi leminősítése folytán az egész európia bankszektor nyomás alá került, ezt tetézte, hogy a svájci frank nap közben ismét felszúrt 227 forint fölé. A bankpapír végül 1,9 százalékos esést abszolválva napi mélypontján, 5620 forinton állapodott meg.

Aránylag jól tartotta magát a Magyar Telekom és a Richter árfolyama. A távközlési cég jegyzése 0,7 százalékkal 581 forintra, míg a gyógyszergyártóé 0,55 százalékkal 36400 forintra javított. Utóbbi szektortársa, az Egis viszont az egész napos hullámvasutazást követően végül beragadt előző, 19 700 forintos záróértékén.

A nap vesztese a három napos tőzsdei pályafutást maga mögött tudó Visonka lett. Részvényei árfolyamát egy egydarabos kötés küldte 19,6 százalékkal lejjebb, így végül 800 forinton zárt a papír.

A rendkívüli közgyűlésén ötéves stratégiáját meghirdető PannErgy befektetőit nem hatották meg a növekedésről szóló tervek, a papír 0,36 százalékos gyengülést követően 837 forinton zárt.

A zárás után újabb kötvénysorozatát meghirdető E-Star viszont az egy nappal korábbi zuhanását követően 1,5 százalékot javítva 10 250 forinton zárt, igaz, a nap folyamán 10 500 forinton is járt a jegyzés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK