Mérsékelt kereslet mellett keltek a kincstárjegyek

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) keddi aukcióján körülbelül másfélszeres kereslet mellett keltek el a háromhónapos kincstárjegyek.
NAPI, 2011. október 25. kedd, 12:39
Fotó: Napi.hu

Az ÁKK által 40 milliárd forintért meghirdetett 3 hónapos diszkontkincstárjegy aukcióra mindössze 62,7 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett. Az ÁKK végül a meghirdettt mennyiségre fogadott el ajánlatokat.

A kialakult átlaghozam 6,05 százalékos lett, ami 2 bázisponttal alacsonyabb a tegnapi másodpiaci referenciahozamnál, és 2 bázisponttal magasabb a múlt keddi 3 hónapos kibocsátás átlaghozamánál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK