Mérsékelt optimizmus van a hozamoknál

Csökkent a hozamok többsége csütörtökön a másodlagos magyar állampapírpiacon.
Deák Bálint, 2011. június 30. csütörtök, 14:36
Fotó:

Minimálisan változtak a hozamok csütörtökön, a rövidebb lejératok közül a 6 és a 12 hónapos 2 illetve 3 bázisponttal mérséklődőtt, a kivételt pedig a 3 hónapos 3 bázispontos növekedése jelentette. Így az átlagos hozam 5,97 és 6,0 százalék között volt. A legnagyobb hozamot a legrövidebb lejáratnál lehetett elérni.

Az éven túli állampapírok esetében 1-3 bázispontos hozamcsökkenés volt. A legnagyobb hozamot 7,31 százalékkal a 10 éves lejárat fizette.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK