Mérsékelt volt az érdeklődés a magyar kincstárjegyek iránt

Visszafogott kereslet és a hétfői másodpiaci benchmarkhoz képest jelentős hozamemelkedés mellett vitték el a háromhónapos kincstárjegyeket.
NAPI, 2012. március 13. kedd, 12:16
Fotó: Napi.hu

Kedden az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 50 milliárd forint értékben bocsátott aukcióra háromhónapos diszkontkincstárjegyeket (dkj), amelyre az elsődleges forgalmazók 1,8-szeres ajánlattal válaszoltak. A kialakult 7,25 százalékos átlaghozam megegyezett a korábbi, március 6-diki aukción kialakult átlaghozammal, de 10 bázisponttal haladta meg a hétfői másodpiaci referenciaátlagot. Az ÁKK végül a meghirdetett mennyiséget megemelve 55 milliárd forintnyi mennyiségre fogadott el ajánlatokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK