A forgalom ezúttal is nyáriasan aszályosra sikeredett, az éves átlag alig felét, 8,3 milliárd forintot tette ki.

A vezető papírok közül ezúttal a Mol volt a húzóerő, az olajpapír közel 1,3 százalékkal 21 575 forintra javított, igaz zárásban a napi maximumot jelentő 21 685 forintos szintről húzták kissé vissza.


Szépen muzsikált az OTP is, a reggeli kereskedésben 5715 forintig aláhulló bankpapír végül csaknem 1 százalékkal 5785 forintra erősödött. Kisebb szektortársa viszont nem tartott vele az emelkedésben, az FHB árfolyama ugyanis 0,5 százalékkal 936 forintra mérséklődött.


A blue chipek közül mind a Telekom, mind a Richter eséssel zárta a napot. A távközlési társaság papírjai 0,17 százalékkal 583, míg a gyógyszergyártó részvényei 0,14 százalékkal 36 150 forintra rontottak.

Az Egis viszont túltett nagyobb szektortársán, már ami a gyengülést illeti. Az egészségügyi törvény megszavazásának másnapján közel 1,3 százalékkal 19 450 forintra olvadt árfolyama.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!