Rácz Balázs, az Erste Befektetési Zrt. elemzője elmondta: az amerikai elnökválasztás kimenetele nem okozott meglepetést, a nemzetközi hangulat inkább pozitív, és a várakozások szerint ez lehet a jellemző a hazai piacra is. Ezért a legvalószínűbb forgatókönyv az elemző szerint a mérsékelt emelkedés.

Balásy Zsolt, az MKB Bank részvénystratégája szintén kiemelte: az amerikai választások nem hoztak változást a hatalmi pozíciókban, a piacok így nem is nagyon reagáltak. A keddi jó amerikai zárás után enyhe pluszra lehet számítani Európában, így az alapvetően optimista hangulatban egyre esedékesebb az OTP magára találása is. Ebbe azonban az Európai Bizottság szerdai országjelentése akár nagymértékben is beleszólhat - tette hozzá a szakértő.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!