Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 831,83 ponttal, 3,15 százalékkal, 25 598,74 pontra csökkent.

Az S&P 500-as mutatója 94,66 ponttal, 3,29 százalékkal esett, és 2785,68 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite indexe 315,97 ponttal, 4,08 százalékkal csökkent, és 7422,05 ponton zárt.

Augusztus 30. és október 3. között még mindhárom index újabb és újabb rekordokat állított fel, mivel az amerikai-kínai kereskedelmi viszály elmélyülését több mint ellensúlyozni tudták a növekvő vállalati nyereségekről szóló hírek. Legutóbbi történelmi csúcsához képest azonban a Dow Jones értéke már 4,5 százalékkal, az S&P 500-asé 3,7 százalékkal, a Nasdaqé pedig 7,8 százalékkal esett vissza.

A részvénypiacokba vetett bizalomra csapást mért a Nemzetközi Valutaalap azzal a figyelmeztetéssel, hogy a világgazdaság növekedését visszafogják a kereskedelmi viták. Ráadásul az amerikai államkötvények hozama is több mint hétéves csúcsra nőtt, így a tőke a vonzóbbá vált kötvénypiacok felé fordult.

Egy kockázatkerülő környezetben a befektetők a kötvényhozamok emelkedésére koncentrálnak, és profitot realizálnak, mivel attól tartanak, hogy véget érhet a részvényárfolyamok növekedésének korszaka - mutatott rá Ryan Nauman, az Informa Financial Intelligence amerikai pénzügyi tanácsadó vállalat elemzője.

A nap veszteseként a technológiai szektor teljesítményét tükröző alindex 2,33 százalékkal esett, de a kereskedelem alakulására érzékenyen reagáló cégek is jelentős, 2,22 százalékos mínuszba kerültek.

Erősen megsínylették a kereskedést a nagy tőkeértékű technológiai vállalatok, közülük is a kezdőbetűik neve alapján csak FAANG-részvények néven emlegetett, a Facebookot, az Amazont, az Apple-t, a Netflixet és a Google-t tömörítő csoport. Árfolyamuk 1,4 és 5,4 százalék körüli mértékben csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!