Egy olvasói fotó (fenti képünkön) alapján úgy tűnik, mégsem áll meg az a kisbefektetői pletyka, amely az elmúlt hetekben kelt szárnyra, hogy megromlott a viszony Mészáros Lőrinc, az ország második leggazdagabb embere és Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. nagytulajdonosa és vezetője között. A két milliárdos viszont most kedden újra találkozott a budapesti Four Seasons szállodában és hosszasan tárgyalt.

Az egyeztetésről olvasónk azt írta, hogy "kedélyes hangvételű volt, nem tűnt úgy, mintha konfliktusban lennének egymással". Az elmúlt időszakban ezzel ellenkező híreket lehetett hallani: a 444.hu november elején hosszú cikkben írt arról, hogy Jászai és Mészáros összekülönböztek egymással, ezért távolodott el a 4iG Budapesti Értéktőzsdén jegyzett társaság és a Mészáros birtokolta Opus Global Nyrt. egymástól. Kisbefektetői körökben többen már temetni kezdték az informatikai céget, mivel az elmúlt időszakban kevesebb állami beszerzést nyertek el, mint az korábban megszokott volt. Sokan a vélt konfliktusnak tudták be ezt a visszaesést, de Jászai egy interjúban már nyugtatni próbálta a részvényeseket.

"A 4iG nem politikai alapon működik, nem a politikától függő cég, de kétségtelen, hogy az állam az egyik legnagyobb megrendelője. [...] Nem hinném, hogy ez a bejelentésmentes időszak hosszú ideig tartana. Az utóbbi időszakban sok tender indult, és sok lehet még a következő 2-3 hónapban, amelyeken tervezünk indulni, dolgozunk azon, hogy legyen mit bejelenteni a befektetőknek" - fogalmazott akkor. A kételyeket viszont ez nem oszlatta el: a két üzletember nem mutatkozott együtt nyilvánosan, egészen a mostani hosszú közös ebédig.

A találkozóról megkérdeztük az érintetteket, de egyelőre egyik fél sem kívánta kommentálni azt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!