Jó néhány állami közbeszerzési eljárás eredményéről adott ma tájékoztatást az R-Kord Építőipari Kft. tulajdonososa, az Opus Global Nyrt. a tőzsde honlapján. A Mészáros Lőrinc felcsúti vállalkozó érdekeltségébe tartozó cég a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. pályázatán a Strabag Rail Kft.-vel közösen elnyerte a Püspökladány - Biharkeresztes szűk keresztmetszet kiváltására és villamosítására kiírt tendert összesen 47,24 milliárd forint értékben, amiből 54,7 százalék az R-Kord részesedése, vagyis 25,82 milliárd forint.

A Kaposvár-Fonyód vonalon is az R-Kord végezheti el az állapotjavítást csaknem 73,7 millió forintért. Az Újszász, Érd, Vác állomások tervezésére és kivitelezésére kiírt pályázaton egyedüli ajánlattevőként az újszászi és a váci állomásokat is elnyerte a cég, az első projekt értéke 2,255 milliárd, a másodiké 2,049 milliárd forint körül van.

A "Keleti pu - Kőbánya felső közötti 3. vágány vasúti pálya, biztosítóberendezés, műtárgy, magasépítés, villamos felsővezeték, zajvédelmi munkák elvégzése" megnevezésű projektre vonatkozó vállalkozási szerződés pedig április 17-én hatályba lépett. A megvalósítandó projekt ellenszolgáltatásának összege megközelíti a 9,5 milliárd forintot.

Az Opus árfolyamát ez a néhány tender nem tornázta fel pluszba, csütörtökön zárás előtt 3 százalékos mínuszban állt a részvény.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!