Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Opus Global Nyrt. ezúton tájékoztatja a Tisztelt Befektetőket, hogy a Társaság 100 százalékos tulajdonában álló Mediaworks Hungary Zártkörűen Működő Részvénytársaság, mint a "Népszabadság" Kiadó és Nyomdaipari Zrt. többségi tulajdonosa a kisebbségi, közös tulajdonú részvény képviselőjével együttesen, egyhangúlag döntött a Zrt. jogutód nélkül, végelszámolással történő megszüntetéséről. A végelszámolás kezdő időpontja: 2018. július 1. napja - áll a BÉT honlapján péntek este kiadott közleményben.

A Népszabadságot még 2016 október eleján zárta be a tulajdonos Mediaworks piaci és gazdasági okokra hivatkozva. Már akkor hallani lehetett róla pletykákat, hogy az akkor még Opimus néven futó tőzsdei cégen keresztül a felcsúti gázszerelőből lett milliárdos Mészáros Lőrinc döntött a lapcsoport felvásárlásáról és a lap bezárását szabta feltételül az akkori osztrák ügyvezető Heinrich Pecinának és a tulajdonos Vienna Capital Partnersnek. Végül október 25-én jelentette be a tőzsdei vállalat, hogy az Opimus az Opimus Press leányán keresztül megszerzi a Mediaworks-öt.

A Népszabadság névhasználati joga és a kiadó cég marad a lapkiadó holdingban, de többé már nem adták ki a patinás napilapot. A vállalat 2016-os cégbeszámolója szerint még az évben 200 millió forint adózott eredményt ért el. Az azóta teljesen halott társaságnak tavaly is volt bevétele: 24,13 millió forint profittal zártak.

A leadott kiegészítőmelléklet szerint a bevétel közvetített szolgáltatásokból származik. A társaságnak alkalmazottja már nincs. Jegyzett tőkéje viszont december 31-én még 1,3 milliárd forintra rúgott, az eredménytartalékban viszont 2,74 milliárd forint mínusz van, így a 2,1 milliárdos tőketartalékkal együtt összesen 764,6 milliárd forint a Népszabadság Zrt. saját tőkéje.

(Mészáros Lőrinc felcsúti üzletember - áprilisban lemondott polgármester - és családja vagyonát a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2018-as listája 280 milliárd forintra becsülte, ami egy év alatt 160 milliárd forintos gyarapodást feltételez. Ezzel a lista ötödik helyéről a másodikra lépett előre az üzletember.)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!