A Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester érdekeltségébe tartozó Konzum-csoport is ajánlatot tett a Telenor magyarországi operációjára - értesült piaci forrásból a Portfolo.hu.

A portál szerint az ajánlat beleillik a Konzum (és az Opus) stratégiájába, vagyis, hogy olyan vállalatokat vásárolnak, amelyek egy-egy adott iparágban erős pozícióval rendelkeznek és nyereségesen működnek.

Ezt erősítette meg a Portfolio kérdésére Jászai Gellért, a Konzum elnöke:

Random Capital konferenciáján tavaly novemberben bemutatott prezentáció, illetve a BÉT honlapján is közzétett befektetői tájékoztató szerint a tőzsdei csoport egyik kiemelt akvizíciós, illetve fejlesztési területe az informatikai-telekommunikációs szektor. Ebbe a stratégiába a tevékenysége miatt a Telenor is beleilleszkedik. A kommunikációnkat továbbra is a tőkepiaci előírások szerint végezzük, ha olyan akvizícióval kapcsolatos döntést hozunk, amely a Tpt. rendelkezései szerint a kibocsátóra, vagy részvényeire kihatással van, azt a szabályozásnak megfelelően a jövőben is közzé fogjuk tenni.

A Portfolio szerint könnyen lehet, hogy a Telenor alapjain hoznák létre a nemzeti mobilszolgáltató, amely a magyar kormány régóta dédelgetett álma.

A Konzum részvényei 3100 forinton forogtak nemrég, amely 7 százalékos emelkedés az előző napi záróárhoz képest.

A Telenor kivonulásáról szóló hírek múlt héten röppentek fel. Akkor közölte a cég, hogy önkéntes és kötelezettség nélküli ajánlatot kapott kelet-közép-európai operációjára, amelyhez a Telenor magyar, bolgár, szerb és montenegrói cége tartozik.

Szerdai hír, hogy a Telenor a következő három évben a szolgáltatások automatizálása és az átfedések felszámolása révén mintegy 6000 fővel csökkenti az alkalmazottak számát. A vállalat már tavaly 2600 munkahelyet számolt fel. A cég 2017 végén 29 700 embert foglalkoztatott.

A kép forrása: Pixabay

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!