A Rába az egyik legnagyobb mexikói gyártóval, a DINA céggel együttműködve - amely nehéz-és speciális tehergépjárműveket, városi és távolsági buszokat, valamint páncélozott harci járműveket állít elő - más stratégiai piacon már bizonyított termékeit adaptálja mexikói követelményekre.

A Rába a közös műszaki fejlesztés során a vevővel együttműködve fejlesztette ki azokat a tárcsafékes futóműveket, amelyek mind dízel-, mind trolibuszban alkalmazhatók. A prototípusokat a győri cég már leszállította a partner Brighter típusú dízelbuszaihoz, illetve Ridder típusú trolibuszaihoz, és az összeszerelés során, a futómű beépítéseknél helyszíni mérnöki támogatást nyújtott a DINA számára. A futóművek próbaüzeme jelenleg is zajlik - írja a társaság.

A tesztelések várhatóan 2016-ban fejeződnek be, megnyitva a lehetőséget a sorozatszállítások előtt, egy hosszú távú stratégiai együttműködés keretében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!