Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A forint Mexikó S&P általi reggeli leminősítése, illetve a görög fejlemények folytán háromnegyed kilenctől gyorsabb ütemben gyengült, és egyes stop szintek aktiválódása után elszaladt 276,20-ig az euróval szemben. Délelőtt tízre viszont már visszatért a 275,95-ös szintre - tájékoztatta a Napit Kolba Miklós, az ING devizapiaci üzletágának vezetője. Kolba leszögezte, hogy a feltörekvő devizákat az év végi likviditásszűke közeledtével egyre nagyobb fenntartással kezelik a befektetők és inkább a biztonságosabb dollárba csoportosítják át vagyonuk egy részét. Ráadásul a paici folyamatokra reagálva a hedge fundok is elkezdték euró short pozícióik zárását. A szakember a nap folyamán és a közeljövőben 270-280 közötti sávozásra számít a forint piacán, azzal, hogy a magyar deviza a világpiaci hangulat alakulásának függvényében tovább csúszhat a gyengülés irányába. A dollár mindeközben tovább erősödött az euróval szemben és elfutott egészen 1,4570-ig. Ennek megfelelően az amerikai deviza 189,45-ig erősödött a forinttal szemben is kedden délelőtt, míg egy svájci frank 182,40 forintot ért a bankközi devizapiacon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!