Mezőgép: 450-500 milliós profit várható

Az orosházi Mezőgép az első félévben 238 millió forint nyereséget ért el, az üzemi tevékenység ezen belül gyengébb volt az autóipari projektek csúszása miatt, amit ellensúlyozott a devizahiteleken elért árfolyamnyereség. A harmadik negyedévben várhatóan megállt a mezőgazdasági gépeladás csökkenése, sőt itt kisebb javulás is elképzelhető.
NAPI, 2001. november 10. szombat, 07:00
Fotó:

A társaság az első félévben 10 százalékkal, 5,7 milliárd forintra növelte árbevételét, további hasonló arányú növekedésre lehet számítani. A forint időközben bekövetkezett gyengülése miatt a pénzügyi eredmény csökkenése és a bruttó fedezet emelkedése valószínű, ám kérdés, hogy ez utóbbit nem olvasztotta-e el a járműipari beszállítókra nehezedő nyomás. Tavaly a 3. negyedév 305 millió forint nyereséget hozott, az első kilenc hónap nettó eredménye 495 forint volt. A Mezőgép esetében elemzői konszenzusról nem lehet beszélni, az egyetlen elemzői előrejelzés 458 millió forintról szól, ami 7 százalékos csökkenésnek felelne meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK