A Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Rt. margitszigeti szállodáiban - a Hotel Thermalban és a Grand Hotelben - a dunai árvízre való tekintettel már megtették az előkészületeket. A szállodákban - a korábbi évek tapasztalatai alapján - előreláthatólag a csatornarendszer lezárása, illetve a feltörő talajvíz okoz majd gondot. Ennek megfelelően a pincékben, liftaknákban homokzsákokkal védekeznek, s vásároltak nagyteljesítményű szivattyúkat is - tájékoztatta a NAPI Online-t Betegh Sándor, a Danubius Rt. vezérigazgatója. Betegh úgy véli, hogy az előrejelzések szerint legkorábban vasárnap délelőtt válhat olyan súlyossá a helyzet, hogy akár a szállóvendégek kiköltöztetésére is szükség lehet. Amennyiben ez bekövetkezik, nem jelent majd megoldhatatlan feladatot, hiszen a mogyoródi Forma-1 futamra érkezett vendégek többsége addigra elutazik, a maradók elhelyezésére - a többi Danubius-szállodában - már készek a tervek. Betegh Sándor elmondta, hogy a szezon szerencsére jobban alakul a vártnál, a Forma-1-re a korábban jelzettnél többen foglaltak szobát a fővárosban. Saját felmérése szerint 40 budapesti szállodában péntekre összesen 300, szombatra viszont csupán 120 - vagyis átlagban hotelenként 3 - üres szoba maradt, tegnap éjjel pedig négy hotel már 100 százalékos kihasználtsággal üzemelt. Az árvíz nem riasztotta el a turistákat, sőt, a környező országokat sújtó áradások miatt sokan a továbbutazás helyett inkább eltöltenek még pár napot Budapesten. A beindulni látszó idegenforgalom a Danubius kapacitás-kihasználtságának javulásán is érezteti hatását. Míg az első félévben az egy évvel korábbihoz képest még 4,4 százalékos volt az elmaradás, addig augusztus első két hetében ez 1,6 százalékra mérséklődött. További optimizmusra ad okot, hogy a szeptember végén megrendezett diabétesz-kongresszus idejére minden szoba elkelt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!