Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, hogy a nyitásnál iránykeresésre számít a magyar tőzsdén, jelentősebb makroadat nem várható, ezért a napközben megjelenő információk alakítják majd a kereskedés további irányát. Hozzátette, a befektetők kedden a Molra és a Richterre figyelnek, mindkét blue chip árfolyama emelkedhet, utóbbinál 5580 forintnál található egy fontos szint.

Varga Zoltán, az Equilor szenior elemzője kommentárjában közölte, pozitívan indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén, miután az Amerikai Egyesült Államokban a technológiai részvényeket tömörítő Nasdaq Composite és a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor's 500 indexe is új történelmi csúcson zárt hétfőn. (Enyhe forintpofonnal indul a nap.)

Az elemző szerint a piacokon uralkodó hangulatot továbbra is a fokozatos amerikai kamatemelési várakozások, a gyengülő dollár, valamint az Amerikai Egyesült Államok és Mexikó között biztatóan előrehaladó kereskedelmi megállapodások - az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Egyezmény (NAFTA) újratárgyalása - "fűtötték".

Varga Zoltán megjegyezte, a kedd hajnali ázsiai kedvező hangulat átragadhat a magyar vezető részvényekre is, az OTP folytathatja emelkedését és megközelítheti a 10 400 forintos sávot, a Mol áttörheti a 2880 forintnál található ellenállást, a Richter tovább folytathatja az útját az 5500 forintos szint felé, a Magyar Telekomnak pedig talán sikerül kissé elrugaszkodnia a 400 forintos szinttől.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 493,66 pontos, 1,36 százalékos emelkedéssel, 36 685,79 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 4,3 milliárd forint volt. A Mol 44 forinttal, 1,56 százalékkal 2858 forintra erősödött, 365,7 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 215 forinttal, 2,15 százalékkal 10 200 forintra nőtt, forgalmuk 3 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,25 százalékkal 403,50 forintra emelkedett, forgalma 54,7 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 40 forinttal, 0,75 százalékkal 5355 forintra nőtt, forgalmuk 590,6 millió forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!