A határidős indexjegyzések alapján a frankfurti tőzsde a keddi szünet után 0,3 százalék erősödéssel kezdi a kereskedést szerdán, a párizsi piacon pedig 0,2 százalék indexemelkedéssel indulhat meg a kereskedés. Londonban és Madridban viszont 0,1 százalék nyitáskori indexcsökkenésre utalnak a határidős jegyzések - írja az MTI.

A makrogazdasági mutatók közül szerdán piacbefolyásoló hatással az euróövezet és a nagy euróövezeti tagállamok szeptemberi szolgáltatóipari és kompozit beszerzésimenedzser-indexei lehetnek, amit az IHS Markit gazdaságkutató intézet tesz közzé. Az Eurostat az euróövezet augusztusi kiskereskedelmi forgalmáról hozza nyilvánosságra kimutatását.

Az amerikai tőzsdei kereskedést az IHS Markit és az ISM szeptemberi beszerzésimenedzser-indexei befolyásolhatják, valamint az ADP bérfizetési adatfeldolgozó cég szeptemberi foglalkoztatási adatai.

Kedden a főbb európai tőzsdék nyereséggel zártak, a pán-európai Stoxx 600 index 0,15 százalékkal, az FTSE Eurofrist 300 index 0,19 százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,30 százalékkal emelkedett.

Londonban 0,39 százalékkal, Párizsban 0,32 emelkedett a tőzsdeindex és még Madrid is pozitív eredménnyel zárt, 0,02 százalékossal. A frankfurti tőzsde kedden ünnep miatt zárva tartott, hétfőn 0,58 százalék nyereséggel zárt.

Rekordmagas zárással fejezték be a keddi kereskedést az amerikai tőzsdék és Ázsiában is többségében nyereséggel vette kezdetét a szerdai globális tőzsdenap. A kínai piacok az egész héten zárva tartanak nemzeti ünnep miatt. Hongkong 0,79 százalék, Szöul 0,90 százalék, Tajpej 0,04 százalék nyereséget mutatott az európai piaci kezdés előtt másfél órával, Tokió viszont 0,04 százalékkal veszteségbe csúszott.

Az olajár a hét eleje óta lefelé korrigál a mintegy a húsz százalékos áremelkedést hozó harmadik negyedév után. Szerdán a Brent ára 0,48 százalékkal 55,73 dollárra, a WTI ára 0,65 százalékkal 50,09 dollárra csökkent hordónként.

Az arany ára felfelé korrigált hét heti mélypontról azzal párhuzamosan, ahogy a dollár árfolyama másfél havi csúcsról húzódott kissé lejjebb.

Az eurót 0,24 százalékkal jegyezték erősebben reggel fél nyolckor 1,1772 dolláron. Az arany legközelebbi kontraktusának a jegyzése a határidős piacon 0,34 százalékkal emelkedett unciánként 1278,97 dollárra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!